[Show all top banners]

Raajj
Replies to this thread:

More by Raajj
What people are reading
Subscribers
:: Subscribe
Back to: Immigration Refresh page to view new replies
 F1 to F2 and F2 to F1 again with TPS
[VIEWED 1492 TIMES]
SAVE! for ease of future access.
Posted on 07-13-16 7:36 AM     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

Namaste sabai lai,

mero background:
America chireko: 1.5 years vo.
Visa: F1 with TPS
Status: Nepal bata GF sangai dubai jana F1 ma ayeko
Padhai/Yogyata: 3 Barsa ko bachelors degree cha, 2 barsa ko full stack software development ko experience cha (training sajilai lina sakchu)

Mero prashna:
Ek jana consultancy ko dai le malai vane thyo, TPS cha vane college chodera TPS date rahunjel samma kaam garnu ani TPS sakina lage pachi feri F1 ma re-instate garnu milcha vanera.. TPS renew hune nahune afnai thauma cha.. tara mero dimag ma chahi jhalyassa euta kura ayo..

K maile yeha americamai GF sita bihe garera F2 ma status change garna milcha hola? tetinjel kunai consultancy marfat kaam gardai experience batulne mero soch cha ani tespachi sidai masters ma apply garchu vanera basiraheko chu... yo general classes haru liyera maile afno jindagi ko amulya samaya barbaad garirahechu jasto lagi rahecha..

TPS rahunjel kunai consultancy marfat kaam gardai garula ani TPS renew vaena vane safely F2 bata feri F1 ma auchu vanne mero soch ho..  ani F2 ma jana lai k kati bank balance dekhauna parcha thaha pae ni sajilo hunthyo.. google bata khojeko khasai kehi information vetauna sakina..

Adarniya sajha mithra haru.. hajur haru ko raya ani sallah paye dhanya hune thiye..
Last edited: 13-Jul-16 07:45 AM
Last edited: 13-Jul-16 07:48 AM

 
Posted on 07-13-16 7:49 AM     [Snapshot: 6]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

You are putting yourself in a complicated situation which might or might not work as the decision is not yours, its USCIS who decide your F1 or F2. Since you are already in TPS with EAD and F1 status as backup, my suggestion is to maintain the same for betterment. If TPS is not extended, you can still be in F1 and complete your degree, why do you need to be dependent as F2. Do not do it. Once you complete your degree, apply for H1B that gives you 3+3+1 years of working status and path to Green Card through sponsorship (Eb2 or Eb3).

 
Posted on 07-13-16 7:57 AM     [Snapshot: 30]     Reply [Subscribe]
Login in to Rate this Post:     0       ?        
 

neerman ji,

Thank you very much your valuable suggestion. Maile F1 bata F2 ma sajilai change garna sakincha ki vanne socheko thiye. Hajurle vannu vae ko kura pani sahi ho jasto lagyo..

Aru sajha mitra haru ko pani raya tatha sujhab ko parkhai ma chu.
 


Please Log in! to be able to reply! If you don't have a login, please register here.

YOU CAN ALSO



IN ORDER TO POST!




Within last 7 days
Recommended Popular Threads Controvertial Threads
Wedding Costs in Nepal ? Party, Band Baaja !!!!???
Returning to Nepal
TPS FEDERAL NOTICE
Process for Visa
TPS EAD rejected: Help
Portrait for a Cause - Nepal Earthquake Fundraiser
काटीयो
800 BCE ko Kirat Rajya
आमा को माया 💕
गुन्द्रुक को झोलाँ.......
NOTE: The opinions here represent the opinions of the individual posters, and not of Sajha.com. It is not possible for sajha.com to monitor all the postings, since sajha.com merely seeks to provide a cyber location for discussing ideas and concerns related to Nepal and the Nepalis. Please send an email to admin@sajha.com using a valid email address if you want any posting to be considered for deletion. Your request will be handled on a one to one basis. Sajha.com is a service please don't abuse it. - Thanks.

Sajha.com Privacy Policy

Like us in Facebook!

↑ Back to Top
free counters